Optika glasmaher

OKULISTIČNI PREGLED ZA OČALA

Okulistični pregledi za očala Če prihajate na okulistični pregled v našo okulistično ordinacijo prvič, vas bo doktor povprašal za kakšen namen potrebujete očala.

Namen očal je izrednega pomena, saj se ostrina vida na različnih razdaljah določa z različno dioptrijsko vrednostjo posebej. To se pravi, da dioptrija za branje (knjiga je oddaljena od očesa 40 – 50cm) ni ista kot dioptrija za računalnik (računalnik je na mizi oddaljen od 80cm – 1m). Drugi nameni so še dioptrija za daljavo ter točno določena dioptrija za vsakega uporabnika posebej (npr. pogled na stroj, ki je lahko oddaljen 1,5m).

Če pa že uporabljate očala, jih prinesite s seboj, da tudi njih izmerimo in preverimo razliko v dioptriji med starimi in novimi. Očala izmerimo z „lensmetrom“, kjer odčitamo vašo dioptrijo in pupilarno distanco oz. razdaljo med vašima zenicama. Ta je pomembna pri centriranju stekel, da je optični center na steklu tam, kjer imate zenico.

Na pregledu za očala specialist preveri ostrino vida. To stori najprej z objektivnim ugotavljanjem refrakcijske vrednosti (dioptrija, cilinder) s pomočjo kerato-refraktometra. Te meritve pa ne zadoščajo za ugotovitev najustreznejše dioptrije, zato specialist uporabi še subjektivno metodo s preizkušanjem leč z različnimi vrednostmi, s katero ugotovi natančno dioptrijsko vrednost.
Za naročilo na okulistični pregled na zdravstveno kartico brez doplačila, izpolnite spodnji obrazec. Naše osebje vas bo poklicalo in dogovorili se boste za termin pregleda.

Ime
Priimek
Telefon/GSM
Naslov
E-mail
 
Datum rojstva (dan, mesec, leto)
Opombe

Vaši podatki so pri nas varni
Brežice

Boštjan Meh, dr. med. specialist oftalmolog

070 660 660

vsak torek od 11:30 do 17:00

Novo Mesto

Tomislav Bubanja, dr. med. specialist oftalmolog

070 660 670

vsak ponedeljek od 12:30 do 18:30

© 2018 glasmaher.com | O piškotkih | Pogoji poslovanja