Optika glasmaher

OKULISTIČNI PREGLED ZA KONTAKTNE LEČE

Na pregledu za kontaktne leče se prav tako preveri ostrino vida.

Okulist vam izmeri dioptrijo za kontaktne leče, bazno krivino (ukrivljenost očesa) ter diameter oziroma premer očesa. To so tudi glavni trije parametri, ki jih potrebujete za nakup kontaktnih leč.

V drugem delu se z doktorjem oftalmologom posvetujeta za najprimernejši tip kontaktnih leč glede na lastnosti očesa – dnevne, dvotedenske, mesečne, letne, mehke ali poltrde leče. Prilagodi se tudi dioptrijska vrednost, saj je na kontaktnih lečah po navadi nižja dioptrija kot na očalih, saj so le-ta nekoliko oddaljena od očesa, leče pa se vstavijo neposredno na oko.

Kontaktne leče v primerjavi s korekcijskimi očali omogočajo večjo bistrino in ostrino ter jasnost in naravnost slike. Ponujajo širše vidno polje, so precej lažje za nošenje, se ne zarosijo, saj privzamejo temperaturo očesa, predvsem pa omogočajo ukvarjanje s športom in drugimi aktivnostmi.

Po pregledu za kontaktne leče vam medicinsko osebje razloži, kako se kontaktne leče vzdržujejo, vstavljajo in izstavljajo. Po pretečenem testnem obdobju je na vrsti kontrola, če vam leče niso ustrezale. V primeru, da vam niso ustrezale, vam okulist predpiše nov par testnih leč.
Za naročilo na okulistični pregled na zdravstveno kartico brez doplačila, izpolnite spodnji obrazec. Naše osebje vas bo poklicalo in dogovorili se boste za termin pregleda.

Ime
Priimek
Telefon/GSM
Naslov
E-mail
 
Datum rojstva (dan, mesec, leto)
Opombe

Vaši podatki so pri nas varni
Brežice

Boštjan Meh, dr. med. specialist oftalmolog

070 660 660

vsak torek od 11:30 do 17:00

Novo Mesto

Tomislav Bubanja, dr. med. specialist oftalmolog

070 660 670

vsak ponedeljek od 12:30 do 18:30

© 2019 glasmaher.com | O piškotkih | Pogoji poslovanja